Dnes je 21. únor 2024, svátek má Lenka
Úvod Aktuality Kuchařský titul BernardChef získal student z Tábora Vytvořit článek
Kuchařský titul BernardChef získal student z Tábora
Redakce GastroIN - 25. 01. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou.

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora, do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin, ze kterých budou vařit. Martin Papež připravil jako předkrm králičí terinu s omáčkou sabayon a cibulovým salátem, především ale jeho kuřecí roláda s omáčkou z pečených paprik a bylinkové knedlíčky byla nejlepší trefou do vkusu porotců, kteří se na vítězi jednohlasně shodli.

Soutěž jako podpora gastronomie

Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech utrpěl odliv personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

V čele poroty zkušený profesionál

Předsedou poroty byl Martin Jiskra, špičkový odborník s celoživotními zkušenostmi z restaurací po celém světě, šéfkuchař renomovaného zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic, autor několika gastronomických publikací.

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory. Hlásit se ale mohli i talentovaní amatéři.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase...
Redakce GastroIN - 20. 02. 2024
Láskyplný, největší a jedinečný festival –⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠díky vám. To je Znojemské historické vinobraní v nové kampani pro 40. ročník,...
Redakce GastroIN - 19. 02. 2024
Padesát prodejců a burgermakerů, největší výběr burgerů, které ve střední Evropě kdy kdo dostal pod jednu střechu. Veletrh Motosal...
Reklama   •   Koupit reklamu