Dnes je 7. červen 2025, svátek má Iveta a Slavoj
Úvod Aktuality Kuchaři hotelu Lanterna vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku Vytvořit článek
Kuchaři hotelu Lanterna vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku
Redakce GastroIN - 27. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

27. 5. 2013 - KROMĚŘÍŽ – Kuchaři Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku na Moravia Food Festivalu v Kroměříži. Gastronomický festival pořádá kroměřížský hotel Octárna, který od pátku 24. do neděle 26. května ve svém areálu hostil kuchaře z dalších sedmi restaurací z celé Moravy.

Návštěvníci mohli ve venkovních stáncích ochutnávat degustační porce, kterými kuchaři jednotlivých hotelů a restaurací prezentovali své umění. Kuchaři měli při volbě nabízených pokrmů volnou roku, jen jeden z pokrmů byl „povinný“ - rajská omáčka. „Způsob jejího ztvárnění byl výhradně na kuchařích. Hosté pak mohli při odchodu z areálu hlasovat, čí rajská jim chutnala nejvíc. Jednoznačným vítězem se stal hotel Lanterna,“ uvedl ředitel Moravia Food Festivalu Vladimír Valouch z pořádajícího hotelu Octárna.

Pokrmy na Moravia Food Festivalu vařili šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík a kuchař Jan Pavelka. Rajskou omáčku servírovali s pomalu pečeným vykostěným hovězím žebírkem a žemlovo-perníkovými noky. „Úspěch nás velmi potěšil, protože konkurence byla velká. Všechny zúčastněné restaurace mají skvělou gastronomii. Rajská omáčka šla u nás na odbyt tak moc, že jsme ji dokonce vyprodali dlouho před koncem festivalu. Úplně nejprodávanějším pokrmem na stánku Lanterny se ale nakonec k našemu překvapení stala mátová palačinka s lesním ovocem a makovou zmrzlinou. Maková zmrzlina je novinkou z „dílny“ našich kuchařů, zatím jsme ji příliš neprezentovali, ale nejspíš ji s takovou brzy zapracujeme do stálé nabídky naší restaurace,“ dodal vedoucí Spa hotelu Lanterna Antonín Škrabánek.

Podle informace pořadatelů navštívilo Moravia Food Festival na 2 500 návštěvníků.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 06. 06. 2025
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...