Dnes je 25. prosinec 2025, svátek má ...1. svátek vánoční
Úvod Aktuality Gastronomický veletrh Bidfood Expo: Tři dny kulinární inspirace a soutěží v Letňanech Vytvořit článek
Gastronomický veletrh Bidfood Expo: Tři dny kulinární inspirace a soutěží v Letňanech
Redakce GastroIN - 09. 05. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Gastronomický veletrh Bidfood Expo se uskuteční od 21. do 23. května na výstavišti v pražských Letňanech. Jsou to tři dny plné inspirace, setkávání se a z pohledu Asociace kuchařů a cukrářů i prostor pro gastronomické soutěže.

Všichni soutěžící budou vařit s technologií od společnosti Fagor a Cesk. Cílem soutěží není mezi sebou soupeřit, ale inspirovat se, vyměňovat si zkušenosti a posílit komunitu kuchařů a cukrářů. Především pro mladé talenty je to cesta, jak je motivovat k pokračování v jejich kulinární cestě. Všechny informace o soutěžích najdete na www.akc.cz.

Hned první den 21. května budou moci návštěvníci vidět souboje kuchařů a cukrářů ve dvou špičkových soutěžích Kuchař roku a Cukrář roku. Ve finále se utká šest kuchařů a šest cukrářů, kteří úspěšně prošli korespondenčním kolem. Kuchaři mají za úkol připravit veganský předkrm a hlavní chod z telecího masa od společnosti Bidfood. Dalšími povinnými surovinami jsou smetana Kunín a máslo President od společnosti Lactalis. Cukráři za čtyři hodiny musí připravit talířový dezert, dort a petit fours. Budou pracovat se špičkovými produkty Callebaut a Ponthier od společnosti Almeco.

Juniorům bude patřit druhý den. Soutěž s nejdelší tradicí Gastro junior Bidfood Cup v sobě spojuje obory kuchař i cukrář. Patnáct mladých talentovaných kuchařů a cukrářů bude mít za úkol připravit za šedesát minut hlavní chod, respektive talířový dezert. Junioři kuchaři a kuchařky budou vařit mořského vlka. Cukráři musí opět použít čokoládu Callebaut a pyré Ponthier.

Gastronomický veletrh uzavře soutěž Školní jídelna roku 2024. Dvoučlenné týmy kuchařů a kuchařek ze školních jídelen musí za tři hodiny připravit polévku, hlavní chod a moučník. Polévka musí být připravena bez živočišných produktů. Hlavní chod bude postavený na limandě drsné (ryba) a moučník z bezlaktózového mléka. Každý tým bude připravovat deset porcí menu.

Poroty všech soutěží budou složené z certifikovaných komisařů Asociace kuchařů a cukrářů a dalších osobností gastronomického světa. AKC ČR můžete sledovat nejen na webu, ale i na sociálních sítích: @narodnitymkucharu @Asociace kuchařů a cukrářů.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 23. 12. 2025
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu