Dnes je 3. červenec 2025, svátek má Radomír
Úvod Aktuality Budoucí barmani se střetnou v soutěži vonící slivovicí Vytvořit článek
Budoucí barmani se střetnou v soutěži vonící slivovicí
Redakce GastroIN - 22. 11. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, kde musí splnit daleko náročnější úkol. A protože je pořadatelská škola na Valašsku, nikoho asi nepřekvapí, že prim bude v jejich nápojích hrát slivovice, a to v jakémkoliv množství. Klání studentů se jmenuje Slivcup, barmanská soutěž, která 16. ledna 2025 napíše již svou třetí kapitolu. Stane se tak na půdě Střední školy gastronomie a obchodu Zlín.

Úkolem rodících se barmanských hvězd bude opět připravit míchaný nápoj v kategorii Fancy Cocktail s použitím povinné ingredience Slivovice Jelínek 45 % v libovolném množství. V odborné porotě usedá pokaždé tým profesionálních barmanských es. Někteří z něj chystají pro soutěžící i svou barmanskou show.

Letošního ročníku Slivcupu 2024 se zúčastnilo 14 odborných škol z České a Slovenské republiky. Moderování se ujala herečka Markéta Hrubešová, která si dle svých slov akci náramně užila. Celkové vítězství si odnesla Monika Tomaničková ze SOŠ obchodu a služeb Trenčín, druhé místo získala Kateřina Mrázková z Integrované střední školy Slavkov u Brna a krásné třetí místo vybojovala Lucie Rožnovjáková ze SŠ hotelové a služeb Kroměříž. Cenu za nejlepší tým si odvezla Integrovaná SŠ Slavkov u Brna.

Organizátorem akce je Střední škola gastronomie a obchodu Zlín: www.gaozl.cz

 

 

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Může se stát, že hotel má pět hvězdiček, ale služby odpovídají spíš třem? Ne každý hotel má udělené hvězdy podle oficiální certifi...
Redakce GastroIN - 01. 07. 2025
Okolo 230 000 zaměstnanců v české gastronomii a cestovním ruchu hraje důležitou roli v každodenním chodu hotelů, restaurací, penzi...
Redakce GastroIN - 30. 06. 2025
18. ročník festivalu Slovácké léto přichází. Přináší s sebou pořádnou porci muzika. V Uherském Hradišti nadchne návštěvníky ve dne...