Dnes je 18. prosinec 2025, svátek má Miloslav
Úvod Aktuality Brněnský úspěch. Studentka Hotelové školy Ostrava vybojovala bronz mezi mladými sommeliéry Vytvořit článek
Brněnský úspěch. Studentka Hotelové školy Ostrava vybojovala bronz mezi mladými sommeliéry
Redakce GastroIN - před 13 hodinami    0 Líbil se vám tento článek?

Mladá sommelierka Laura Juričková z druhého ročníku oboru číšník zazářila na prestižní sommelierské soutěži Brněnský Vánoční pohár, který se konal v pondělí 8. prosince v hotelu International. Mezi 23 soutěžícími z 12 škol obsadila v náročné konkurenci vynikající třetí místo.

Soutěž odstartoval obtížný vědomostní test zaměřený na české i světové vinohradnictví a vinařství. Laura test zvládla s přehledem a následně předvedla precizní servis šumivého vína od společnosti Bohemia Sekt, doplněný odborným rozborem jeho výroby, vlastností i historie značky. Její sebejisté vystoupení jí zajistilo postup mezi čtyři nejlepší finalisty.

Ve finále čekala na soutěžící odborná dekantace červeného vína z Habánských sklepů a série dotazů od čtyřčlenné poroty složené z předních českých sommeliérů. Laura se nenechala zaskočit a vynikla nejen odborností, ale také přirozeným projevem a smyslem pro humor, který si porotci velmi cenili.

„Laura ukázala obrovský talent, ale také pokoru a chuť se učit. Její výkon byl profesionální od začátku až do konce. Třetí místo je zasloužené a mám z ní obrovskou radost,“ uvedla její trenérka.

Úspěch na brněnské soutěži potvrzuje, že mladí sommeliéři mohou i v silné konkurenci předvést vysokou úroveň znalostí i praktických dovedností. Laura Juričková svým výkonem zaujala nejen odbornou porotu, ale i diváky, a jasně ukázala, že talent a nadšení mohou otevřít cestu k dalším profesionálním úspěchům.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Před sto lety vytvořil světoznámý sochař Albín Polášek svou první dřevěnou podobu boha Radegasta. Dílo vzniklo v létě roku 1925 bě...
Redakce GastroIN - 17. 12. 2025
S.Pellegrino, ikonická značka perlivé minerální vody, oznamuje uzavření dlouhodobého globálního partnerství se společností Ferrari...
Redakce GastroIN - 17. 12. 2025
Advent a Vánoce jsou obdobím, kdy se české kuchyně proměňují v malé laboratoře vůní. Vanilka, kardamom, hřebíček, skořice, zázvor...
Reklama   •   Koupit reklamu