Dnes je 7. červen 2025, svátek má Iveta a Slavoj
Úvod Aktuality „Nejezte blbě!“ a přijďte na VII. ročník Prague Food Festival 2013, dnes začínáme! Vytvořit článek
„Nejezte blbě!“ a přijďte na VII. ročník Prague Food Festival 2013, dnes začínáme!
Redakce GastroIN - 24. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

24. 5. 2013 – PRAHA - Myslíte na to, co si vkládáte do úst? Ovlivňuje strava vaše zdraví a náladu? Používáte lokální a sezónní suroviny? Prague Food Festival 2013 nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál v jednu velkou kuchařskou školu!

Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a talkshows se zajímavými hosty. Letos budou šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji. Gastronomická událost roku Prague Food Festival proběhne 24. - 26. května 2013 v Královské zahradě Pražského hradu.

Co ochutnáte na PFF 2013?

42 dní stařený nízký roštěnec z plemene „Čestr“, jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem etc. Poprvé jsou jednotlivá menu snoubena s konkrétními nápoji! Minulý rok – cvrčci, červi. Letos další gastronomické zvláštnosti – štíři!

Videopozvánka zde.

Udělejte si pohodlí…

Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“.

Zvýhodněné vstupy a program v Míčovně

Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy, s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Nově máte možnost si přes web PFF objednat místo na doprovodný program v Míčovně za symbolických 50 Kč! Zakoupený program v Míčovně opravňuje k neomezenému vstupu do areálu již od 12 hod. Počet vstupenek s programem je limitován.

Workshopy s TOP šéfkuchaři přímo na stáncích

Roman Paulus (michelinský chef), Radisson Blu, Alcron a La Rotonde - Fine Dining z lokálních surovin.

Jiří Štift (porotce z kulinární soutěže MasterChef), Essensia, Mandarin Oriental -Asian Street Food“, škola vaření, soutěž v přípravě jarních závitků a zažít můžete i masáž.

Ondřej Slanina (Kluci v akci), Chateau St. Havel - workshop s českými farmáři.
Jiří Voráč, La Truffe – výskyt a sběr lanýžů, tradiční i současný význam v gastronomii, praktická ukázka

Marek Fichtner, Le Grill & Garden@Kempinski - zahradní grilování, rychlokurz cukrářského umění – zdobení dortu

Jan Štěrba, Chateau Mcely, Piano Nobile – jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do 10 minut?

Steven Trumpfheller, U Emy Destinnové - vše o hovězím mase Black Angus.

Petr Havlíček, AvantGarde jak správně připravit krevety?

Tomáš Kalina, Yasmin hotel, Noodles cooking show a degustace u velkého skleněného stolu.

Jiří Král, Aureole – „Live Sushi Show“ v moderní fusion koncepci.

Jiří Janouch, Dish Fine Burger Bistro - jak připravit 5* burger?

A mnoho dalších...

„Nejezte blbě!“ v Míčovně Pražského hrad

„Institut chuti a slepá ochutnávka“ se SPAR Premium a dalšími delikatesami. Ochutnávky se zavázanýma očima pod odborným dohledem experta na senzoriku H. Vicha. Získejte certifikát nejlepšího degustátora a dárky. Talkshows se známými hosty: Z. Pohlreich, T. Václavík (Slow food Brno), B. Trojak (vína Autentisté), herečky Z. Adamovská, J. Schneiderová, J. Krausová...

„Řízené degustace“ vína, vody, piva, koňaků, rumů se špičkovými experty, například s jedenáctinásobným vítězem sommeliérských soutěží v ČR a mistrovství světa 2004 I. Dvořákem

„Návrat ke společnému stolu“ - exkluzivní kurzy vaření pro rodiny pod dohledem profesionálů a společnosti Whirlpool – R. Paulus, J. Štift, Z. Pohlreich, R. Lucque, H. Zemanová, J. Král, R. Dolejš, V. Košnář, O. Slanina, Sofia Smith

Restaurace

AMBIENTE BRASILEIRO • AUREOLE • AUREOLE B13 • AVANTGARDE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • CORINTHIA, RICKSHAW • ČESTR • DISH FINE BURGER BISTRO • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • CHATEAU ST. HAVEL • LA TRUFFE • LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI • MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA • PIVOVARSKÝ DŮM • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE • U EMY DESTINNOVÉ • YASMIN, NOODLES • ZÁTIŠÍ GROUP

Delikatesy

SPAR PREMIUM • KENWOOD COOKING SHOW • BIO HANKY ZEMANOVÉ • FARMA KOŠÍK •  KRÁL SÝRŮ • SEDLČANSKÝ • italské delikatesy - TERRA ET BACCO •  nejlepší marmelády na světě - NAŠE DOBROTY • prezentace města Olomouc a TVARŮŽKOVÉ CUKRÁRNY a tradičního výrobce tvarůžků A. W. Loštice • čokoláda LINDT

Nápoje

Zahraniční vína BACCHUS Vins & Champagnes  • domácí vína SPIELBERG  •  VEOLIA voda  •  káva DE´LONGHI  • zeleninové a ovocné džusy - INTERSPAR FRESH BAR  • piva a pivní speciality ze sedmi regionálních pivovarů Čech a Moravy s důrazem na tradiční výrobu - PIVOVARY LOBKOWICZ  • čajovna TEA TAO  • skvělé koktejly, rumové degustace, hudební vystoupení - bar LA CASA DE LA HAVANA VIEJA

Na co se ještě těšit?

Zóna zdraví – v koutku zdraví vám změří tlak, tuk, vodu,  k zakoupení budou značky Spar Vital, Spar Natur*Pur, Spar Free From, Spar Veggie, relaxační zóna s Ceragemem (masáže), čajové rituály

Stánek časopisu Apetit uprostřed „Piknikové louky“

Google+ Hangout (přímý přenos) přímo z areálu Prague Food Festivalu

Oslava 90. narozenin Českého rozhlasu, stánek Radiožurnálu, živé vstupy z PFF do vysílání a zajímavé rozhovory s gastronomickými odborníky a hosty festivalu

Dětský koutek s dráčkem Ingo a Dětský čin roku s Whirlpoolem

 

Teď už je zcela jisté, že Prague Food Festival netradiční gastronomický zážitek.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 06. 06. 2025
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...